האם יש בכלל משהו טוב בשיווק רשתי?
האם יכול להיות שיש משהו חיובי וטוב במודל העסקי שנקרא שיווק רשתי?
דברים רבים נאמרו וימשיכו להיאמר על שיווק רשתי.
אלו שניסו ולא הצליחו יספרו לכם שזו פירמידה, רמאות, אנשים שמחפשים לעשות כסף קל על חשבונם של אנשים אחרים, מכירות ועוד בסגנון.
אלו שלא יודעים, ניזונים משמועות ומשתמשים בחוסר הידיעה כמגן מפני מה שכבר ידוע היום כשיטת שיווק עסקית לגיטימית, שמחוללת מהפכה חברתית שקטה.
ואלו שניסו, שיודעים, שחווים ומרגישים את השיווק הרב שכבתי בחייהם, לפעמים לא מספרים.
בעמוד הבא אני עומד לשתף אתכם בהרהורים שלי על שיווק רב שכבתי, אני עומד לשתף אתכם בדעה המאוד אישית שלי על שיווק רשתי בלי להתייחס בכלל לכסף שאפשר או אי אפשר להרוויח בעסק של שיווק רשתי.
שיווק רשתי – מודל עסקי הוגן
המודל של שיווק רשתי הוא מודל עסקי הוגן בבסיסו מכיוון שהוא מבוסס על WIN-WIN כלומר הצלחתי שלי מותנית בעזרה שלי להביא את האחר להצלחה שלו.
במודל השיווק המסורתי, בעולם העסקים התחרותי למשפט "אדם לאדם זאב" יש אחיזה חזקה בקרקע העסקית.
כבעלי עסקים אנחנו נדרשים להיות טובים יותר מהמתחרים או מהקולגות שלנו באותו התחום, לעיתים אנחנו נדרשים להיות טובים יותר מהכפופים לנו או מהעובדים שיושבים בקובייה שליד.
זה מן סוג של מרוץ מטורף: לתפוס ראשון את הלקוח, לשכנע אותו, לסגור עסקה ולהרוויח, למכור כמה שיותר….
אם אתה עו"ד אתה יודע שבבית המשפט תמיד יש מנצח ומפסיד. כרופא אתה זקוק לחולים! כבעלים של משרד פרסום אתה חייב להקדים את המשרד השכן כמוכר אתה צריך קונים- ובינינו בעולם המכירות, כשרוצים לשבח את יכולת המכירה של מישהו אומרים עליו: "הוא מסוגל למכור קרח לאסקימוסים" – כלומר, לא תמיד הלקוח באמת צריך את מה שאתה מוכר לו. ויש עוד אינספור דוגמאות.
WIN-WIN – יש דבר כזה בשיווק רשתי ?
בעסק הזה אין תחרות!
בעסק שמבוסס על שיווק רשתי ההידרשות הראשונית היא לעבודה בשיתוף פעולה מלא עם השותף שצרף אותנו לעסק ועם השותף שהצטרף אלינו בשלב מאוחר יותר.
יתרה מכך, אנחנו גם משתפים פעולה עם הקולגות מהרשת השכנה. לכולם שוויון הזדמנויות מלא. לכולם יש בדיוק את אותו הפוטנציאל להצליח ולהרוויח בעסק הזה.
לא משנה היכן אתה ממוקם בארגון: בתחילת הרשת או כמספר 1,000 אתה תמיד יכול להרוויח כמו ואף יותר מזה שנמצא הראשון ברשת, או מזה שצרף אותך לעסק!
זו לא סתם הצהרה, יש לה הרבה מאוד רגליים במציאות.
Other People Success
בעיני העיקרון הכי חשוב בתחום שיווק רב שכבתי מכונה: הצלחתם של האחרים.
המשמעות העמוקה של המשפט הזה מבוטאת בביטויים של פרגון, שיתוף פעולה, הגשת עזרה גם כשאין תמורה כספית בצידה, תגמול כספי בזכות התמיכה וההשתתפות ביצירת הצלחה בעבור מישהו אחר.
בשבילי הבונוס הגדול מכולם הוא לראות אדם שהצגתי בפניו את העסק ובחר להקים אותו, עולה על הבמה לקבל דרגה או הכרה על הצלחה- הצלחה שאני יודע ששינתה לו את החיים ובגדול, הצלחה שהתרגום הכלכלי שלה הוא תקווה, הצלחה שהתרגום הרגשי שלה הוא מימוש, סיפוק ושמחה.
מנהיג אמיתי ניכר לא בגודל הצ'ק החודשי אלא בכמות האנשים בארגון שלו שמרוויחים סכומים משמעותיים, בתמיכה בהדרכה וביכולת להוביל אנשים להצלחה.
הדרך היחידה להצליח ב שיווק רשתי היא ע"י יצירת הצלחה בעבור האנשים שהצטרפו אליך כשותפים לעסק.
בואו נבחן את זה במבחן המציאות.
האם אתם מכירים מנכ"ל שיסכים שהפקיד החדש שהצטרף היום למחלקת הדואר ירוויח כמוהו ואפילו יותר? איזה מנהל שיווק ירצה שהפקידה שלו תזכה במעמד, בונוסים, והכרה אפילו יותר גבוהים משלו?
טוב, נדמה לי שלא צריך עוד דוגמאות. הנקודה ברורה.
צמיחה והתפתחות אישית
אחד המשפטים שחרוטים אצלי עמוק בתודעה נאמר על ידי ג'ים רון: "אם אתה רוצה להרוויח יותר אתה חייב להפוך ליותר".
התפתחות אישית היא תנאי למעבר לרמה הבאה ביצירת שפע.
עסק בשיווק רשתי הוא זרז משמעותי ליצירת תהליכי שינוי : שינוי דפוסי מחשבה, שינוי אמונות והיפטרות מאמונות מגבילות, פתיחת הלב, הידרשות לנתינה נדיבה, לימוד לעבוד ולגדול מתוך שיתוף פעולה ולא מתוך תחרות, להגדיל את ההתחשבות, הפתיחות, השמחה, ההשראה ועוד,ועוד.
קרן, (מאמנת אישית שמלווה מידי יום אנשים בהתפתחות אישית) מדמה את העסק בשיווק רב שכבתי למכבסה שלא משאירה אף כתם על הבגד, למכונת כביסה שלא עובדת על פחות מהרתחה.
אין אדם שיבחר להצליח בשיווק רב שכבתי ולא יעבור דרך הספירלה של התפתחות אישית.
אני מוצא שהעיסוק שלי בשיווק רשתי מחייב אותי לנקוט בפעולות שמעמידות אותי מול הפחדים שלי: הפחד להיכשל, הפחד מדחייה ועוד.
היציאה החוצה ועשיית הפעולות כנגד המחסום של הראש גורמת לי לצמוח ולהשתנות – גורמת לי להתחזק!!! לדרוש את החיים שמגיע לי לחיות. לחיות את החלומות שלי ולא להתפשר על פחות.
האינטרס האמיתי או הדלק שממלא את המנוע של משווקים רשתיים
רבים מגיעים אל השיווק הרשתי מתוך אינטרס כלכלי.
המקטרגים טוענים: "הרי אם לא היה לך אינטרס כלכלי, לא היית עוזר לאותו האדם".
אז אני מודה. גם אני הגעתי לשיווק רב שכבתי מתוך ראיית פוטנציאל הרווח של העסק הזה.
את כל מה שקראתם עד עכשיו חוויתי, למדתי והבנתי במשך הזמן.
ונכון. כבכל עסק, גם בעסק של שיווק רב שכבתי, המטרה העסקית היא להרוויח כסף.
הנקודה היא שבעסק הזה אנחנו עוזרים לאנשים וכתגמול מרוויחים כסף במקום לרמוס אותם ולעשות כסף. בעיני זה המון.
ארוחה או חכה?
פילוסוף סיני אמר: " תן לאדם דג והאכלת אותו ליום אחד, למד אדם לדוג והאכלת אותו כל חייו"
טים סיילס (מאמן מפורסם בשיווק רשתי ומיליונר מבניית עסק בשיווק רב שכבתי) אומר: "למד אדם לדוג והאכלת אותו כל ימי חייו, למד אדם ללמד את ילדיו לדוג ושמת קץ לרעב העולמי".
אז מה דעתכם?
עומד מולכם אדם רעב (לאהבה, לרווחה, לחופש, לאיכות חיים, לשמחה…)
מה תעדיפו: לתת לו דג ולהרגיל אותו לקבץ נדבות (להפוך אותו לנכה, לתלותי) או לתת לו חכה וללמד אותו לדוג כך שילמד להשיג את המזון שלו בכבוד ובהצלחה ולאחר מכן גם להעביר את הידע לילדיו ולהבטיח להם עולם טוב יותר?
אני מאמין שברגע שבוחרים בהצלחה ומתחייבים להשיג אותה, כולם, אבל באמת כולם, יכולים להגיע לרגע שבו הם מגשימים את החלומות הכמוסים (או לא) שלהם ולא משנה אם זה לוקח 3 חודשים או 3 שנים.
אני מזמין אתכם לבחור בשינוי ולהגשים את החלומות שלכם .
* כל הכתוב במאמר זה הינו דעה אישית של המחבר ואינו בא לקבוע עובדות בתחום השיווק רב שכבתי.
מאמרים נוספים בנושא שיווק רב שכבתי שיכולים לעניין אותך:
[catlist=19]
יולי 17, 2009 ע"י איתן גינוסר
מאמר בקטגוריות שיווק רב שכבתי